Passie voor pure & eerlijke voeding
-
Smaakexpert
''De creatie van de Ultieme Smaakbeleving''
Ik heb jarenlange ervaring met het creëren van de ultieme smaakervaring.
Het wegnemen van smaakherrie en off-taste is een van de belangrijk elementen. Denk daarbij aan het verwijderen van bittertonen en bijsmaken van bepaalde ingrediënten.
Ik proef graag met je mee voor een snelle oplossing!
-
Food Designer
"Minder zout, suiker, vet en E-nummers"
De consument wilt gezonder voedsel: met minder zout en suiker. Er is behoefte aan meer smaak van specerijen & verse kruiden. Daarbij wil de consument meer vezels, eiwitten en vaker plant-based voedsel eten.
Daarbij is het is tijd voor duurzaamheid: het gebruik van lokale producten om zo beter voor de planeet zorgen.
Ik houd alle food trends nauw in de gaten om de meest relevante producten op de markt te kunnen brengen. -
Innovatiemakelaar
"De nieuwe Trend heet Natuur"
Expert op het gebied van voedsel(productie)innovatie.
Heeft jouw organisatie behoefte aan meer innovatiekracht? Doorloop onder mijn begeleiding het innovatietraject en ontdek de mogelijkheden binnen jouw organisatie om meer succes te genereren.
Ik beschik over een zeer breed netwerk waardoor ik bijna al jouw vragen kan beantwoorden. Of je nu op zoek bent naar een bepaalde grondstof, of kennis van een technologie, ik sta je graag te woord.
Strijd aangaan tegen Smaakherrie
Een verandering in beweging brengen valt niet mee. Mensen houden over het algemeen niet van het vooruitzicht van verandering. Daarbij zijn veel van onze gewoontes en voorkeuren vastgelegd. Wat we wel of niet lekker vinden, is opgeslagen in onze hersenen en beïnvloed door onze opvoeding.
In de levensmiddelenindustrie zie ik vaak dat men wél wilt veranderen, maar niet goed weet hoe. Voordat we gaan nadenken over het oplossen van de ‘hoe’ in dit verhaal, moeten we vooral eerst kijken naar waar het om draait. Dat is de creatie van een goede smaak, niet zómaar een verandering.
Mijn ultieme doel is om de nieuwe generaties smaakontwikkelaars een andere manier van denken mee te geven. Eerst terugkeren naar de basis van voedselcreatie en ontdekken waarom een ingrediënt is toegevoegd. We zijn vet, olie en suiker gaan gebruiken om onze voeding rijker te maken. Voordat zomaar de suiker wordt weggenomen uit een product moet eerst bedacht worden hoe er op een andere wijze smaak toegevoegd kan worden.
Ga met mij in gesprek en ontdek de mogelijkheden om de innovatiekracht van jouw organisatie te vergroten en je product(en) te verheerlijken!
Puur Veltman
De tijdlijn van Marc
Account Manager
• Verantwoordelijke voor de verkoop aan horecabedrijven in district Gelderland.
• Het creëren van op maat gemaakte producten voor grotere klanten.
• Het trainen van nieuwe Account Managers.
Senior culinaire productontwikkelaar & NPD manager Foodservice
• Verantwoordelijke voor het productporfolio van FS (B/NL).
• Projectleider van een multidiciplinair team en opleider van nieuwe culinaire ontwikkelaars.
• Het vertalen van consumentenbehoeften naar nieuwe smaakvolle producten.
NPD Manager Meals
Portfolio merken: Honig, Heinz, John West, en HAK voor Westelijk Europa
• Het extern netwerk van leveranciers en opbouwen van een kenniscentrum / zoeken naar nieuwe technologieën.
• Het verbeteren van communicatie tussen verschillende landen en dienen als sparringspartner m.b.t. marketing.
• Verantwoordelijk voor het budget en korte- en langetermijn planningen.
Innovatie manager en aankoop manager a.i. Natudis
• Innovatieplanner op korte en lange termijn.
• Het bouwen van een onderzoek- en ontwikkelingafdeling in een bestaande organisatie.
• Ontwikkeling van organische voeding door middel van het gebruik van authentieke smaken, zoeken naar het juiste proces en de ingrediënten om de beste smaken van de natuur te behouden.
Product developer a.i.
• Het ontwikkelen en innoveren van nieuwe en bestaande producten.
• Nieuwe producten op de markt brengen door het gebruik van organische ingrediënten.
Eigenaar
Culinair Food Solutions is een creatief adviesbureau geweest, gespecialiseerd in het vertalen van culinaire consumenteninzichten om haalbare en echt smaakvolle foodconcepten te realiseren.
Wekgebieden:
• Zintuiglijke workshops.
• Product ontwikkeling & management.
• Productinnovatie (van strategie naar introductie).
Eigenaar
Pure Food Engineering is importeur van de meest verantwoordelijke oventechnologie. De LightFry oven is ontwikkeld in Zweden en maakt geen gebruik van frituurvet maar van stoom en hete lucht. Hiermee kan een vetreductie van tot wel 60% worden bereikt.
Het resultaat is het perfecte frituurproduct dat niet onderdoet voor de traditionele frituurgerechten.
Smaakexpert, Fooddesigner en Innovatiemakelaar
Ik fungeer als bruggenbouwer tussen de werelden van productontwikkeling en marketing. Hierbij maak ik gebruik van mijn jaren lange ervaring in het bedrijfsleven en passie voor de puurheid van voeding. Ik denk met u mee vanaf het idee tot een industrieel maakbaar product.
Ik ben de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in het vervangen van additieven in voedingsmiddelen met behoud van de echte authentieke smaak, structuur, kleur en houdbaarheid.
- Dr. Oetker BelgiumGert-Jan, managing director
‘’Marc is een allround food professional. Hij weet bruggen te bouwen tussen de verschillende lagen en disciplines. Zijn creativiteit en enthousiasme zijn bijzonder aanstekelijk, hiermee creëert hij een innovatieve omgeving. Hij is een zeer communicatief en inspirerend gesprekspartner. Hij komt snel tot de kern en weet denkbeeldige barrières makkelijk te doorbreken. Hij zet echte resultaten neer!’’
- Restaurant Belle FleurGerrit & Marita
De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan!
- Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen
De kruidenmixen van Veltman zijn mooie melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne- en Bourguignonne mix al jaren naar volle tevredenheid!
- Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg
Ik ken de Escarienne kruidenmix al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne. Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!
- De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd
Wij verwerken de melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruidenmix en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!
- 'Gewone' consumentJos van den Born
De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.
Marc Veltman hoort graag van je
Contact opnemen
Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!