PUURVELTMAN RECEPT
Oval Created with Sketch.

Franse uiensoep

Met Culitel en/of Mel. Bourguignonne

CULITEL KRUIDENMIX
BOURGUIGNONNE KRUIDENMIX
BEVAT GLUTEN & LACTOSE
FRANSE KEUKEN

In dit recept:

Ingrediënten:

600 gr. gele uien
1000 ml. runderbouillon
30 ml. witte wijn
Jonge kaas
50 gr. bloem
2 laurierbladen
2 stuks kruidnagel
15 gr. Bourguignonne kruidenmix
Culitel kruidenmix
Cayennepeper
15 minuten bereiden
30 minuten koken

Veltman's Franse Uiensoep

Van uien kan van alles gemaakt worden, zoals dus ook deze heerlijke uiensoep! Deze rijke, vegetarische soep staat al binnen 45 minuten op tafel. Ontdek nieuwe smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt beleefd.

Bekijk ook de andere recepten van Puur Veltman. Veel recepten zijn te combineren met onze eigen kruidenmixen!

BEREIDINGSWIJZE
  1. Snijd de uien in ringen. Voeg boter toe aan de pan en vervolgens wanneer deze heet is ook de uienringen en laat deze aanfrituren.
  2. Laat de uien doorkoken zodat deze beginnen te karamelliseren en de suikers vrijkomen.
  3. Voeg al roerend de bloem toe en laat het eventjes garen zodat de aroma’s vrijkomen.
  4. Blus de uienringen af met een witte wijn (Pinot Blanc of Chardonnay) en breng dit op smaak met de Culitel & Bourguignonne kruidenmixen.
  5. Voeg de (voorverhitte) bouillon toe, roer de soep goed en laat het even doorkoken.
  6. Serveer in een kop met een schijf stokbrood en gegratineerde kaas.
BEWAARADVIES

De uiensoep kan bewaard worden in de diepvries. Uiensoep invriezen is vrij makkelijk, maar er is wel iets belangrijks waar je hierbij op moet letten.

Vaak eten we in Nederland de Franse uiensoep, waarbij een schijfje stokbrood met gegratineerde kaas hoort. De uiensoep en het stokbroodje kunnen los van elkaar prima worden ingevroren. Zodra het stokbrood in de soep wordt ingevroren, of liever gezegd ontdooit, dan gaat het mis. Bij het ontdooien verweekt het brood in de soep en dat is niet lekker.

Zorg er dus voor dat je de uiensoep en het brood los van elkaar invriest zodat allebei lekker blijven.

WINJNADVIES

Bij zwaardere soepen zoals de uiensoep, is het lekkerder om dit te matchen met een iets zwaardere wijn zoals een Pinot Blanc of Chardonnay.

Misschien vindt u dit ook wel lekker

PUUR VELTMAN TIP:

“Lekker met een brioche broodje en gegratineerde kaas er boven op”

Anderen over Puur Veltman

MARC VELTMAN HOORT GRAAG VAN JE

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!