PUURVELTMAN RECEPT
Oval Created with Sketch.

Garnalenkroketten

Met Escarienne mix & Culitel mix

VOORGERECHT
BEVAT GLUTEN & LACTOSE

In dit recept:

Ingrediënten:

Benodigd: Frituurpan
500 gr. garnalen
400 gr. boter
400 gr. bloem
30 gr. Culitel kruidenmix
20 gr. Escarienne kruidenmix
1 ltr. melk
1 ltr. water
Paneermeel
Peterselie
35 min bereiden

De Puur Veltman Garnalenkroketten

Garnalenkroketten, wie houdt daar nou niet van? Ik in ieder geval wel, zeker zelfgemaakte. Daarom deel ik mijn recept graag. Ontdek nieuwe smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt beleefd.

Bekijk ook de andere recepten van Puur Veltman. Veel recepten zijn te combineren met onze eigen kruidenmixen!

BEREIDINGSWIJZE
  1. Smelt de boter in een pan, mix de bloem met de gesmolten boter en laat het gaar worden.
  2. Laat het mengsel iets afkoelen. Voeg dan de Culitel en Escarienne kruidenmix toe.
  3. Voeg het water en de melk toe. Roer het glad en laat het daarna doorkoken.
  4. Voeg de garnalen en peterselie toe.
  5. Spoel een bakplaat af met koud water, giet het mengsel hierin en laat het afkoelen.
  6. Vorm de krokketten en paneer deze goed.
  7. Frituur de kroketjes tot deze een goudbruine, knapperige buitenkant hebben gevormd.
BEWAARADVIES

Ik adviseer om de garnalenkroketten in de vriezer te bewaren. Zo gaan ze veel langer mee dan wanneer je ze in de koelkast zou bewaren.

 Houdbaarheid:

  • Maximaal 2 tot 3 maanden in de vriezer
  • Maximaal 2 dagen in de koelkast.
PUUR VELTMAN TIP:

“Mayo saus is altijd een succes ”

Anderen over Puur Veltman

MARC VELTMAN HOORT GRAAG VAN JE

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!