PUURVELTMAN RECEPT
Oval Created with Sketch.

Gevulde champignons

Met culitel & Escarienne mix

VEGETARISCH
CULITEL
BEVAT LACTOSE
OOSTERSE KEUKEN

In dit recept:

Ingrediënten:

20 grote champignons
8 plakjes kaas
ca. 50 gr. beurre manié
1 el. boter
2 dl. room
Peper & zout
Culitel kruidenmix
Escarienne kruidenmix
15 minuten bereiden
30 minuten koken

Veltman's Gevulde Champignons

Er is van alles mogelijk met champignons, zoals dus ook deze heerlijke gevulde champignons! Deze rijke, vegetarische maaltijd staat al binnen 45 minuten op tafel. Ontdek nieuwe smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt beleefd.

Bekijk ook de andere recepten van Puur Veltman. Veel recepten zijn te combineren met onze eigen kruidenmixen!

BEREIDINGSWIJZE
  1. Verwijder de steeltjes van de champignons zodat ze beter schoon te maken zijn. Bewaar de steeltjes voor de volgende stap. Maak de champignons goed schoon en leg ze op een beboterde bakplaat.
  2. Doe de room in een kom en voeg de steeltjes toe. Stoof dit gaar en pureer het mengsel. Laat de puree goed doorkoken en breng deze op smaak met de Escarienne kruidenmix en een vleugje Culitel mix.
  3. Vul de champignonkoppen met het mengsel en strooi er de kaas overheen. Gaar ze rustig in een oven op 130 graden Celsius voor circa 10 minuten.
TIP

Een beetje water op de plaat zorgt dat de kaas niet te knapperig wordt.

BEWAARADVIES

Ik zou dit zeer zeker niet bewaren, maar gelijk opeten. De champignons worden anders sponzig en rubberig en dat is geen fijne smaak.

PUUR VELTMAN TIP:

“Smakelijk met fijn gesneden selderij er bovenop”

Anderen over Puur Veltman

MARC VELTMAN HOORT GRAAG VAN JE

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!