PUURVELTMAN RECEPT
Oval Created with Sketch.

Kruidenboter

SNEL TE MAKEN
CULITEL

In dit recept:

Ingrediënten:

125 gr. boter
1 el. fijngesnipperde ui
1 el. gehakte tuinkruiden (selderie, peterselie)
Scheutje witte wijn
Scheutje olie
Citroensap naar smaak
½ el. Bourguignonne kruidenmix
Culitel kruidenmix
Eventueel knoflook
Combinatiegerecht
15 minuten

Veltman's Kruidenboter

Dit recept is heerlijk voor op stokbrood tijdens een borrelplank of als toevoeging bij een maaltijd! Ontdek nieuwe smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt beleefd. Bekijk ook de andere recepten van Puur Veltman. Veel recepten zijn te combineren met onze eigen kruidenmixen!

BEREIDINGSWIJZE
  1. Smoor de ui (en eventueel de knoflook) in de olie.
  2. Klop de boter luchtig op met een scheutje witte wijn.
  3. Voeg de Bourguignonne kruidenmix toe.
  4. Voeg vervolgens de tuinkruiden toe.
  5. Tot slot, maak het af met de Culitel en citroensap.
TIPS
  1. Voeg net zoveel Bourguignonne melange toe totdat de boter zout genoeg is.
  2. Doe er wat Lavas (maggieplant) bij.
  3. Vergeet niet de knoflook voor gebruik eerst te smoren.
BEWAARADVIES

Kruidenboter is in de koelkast 7 dagen houdbaar. Als je een grote portie hebt gemaakt en hier langer van wilt genieten is het beter om deze in te vriezen. In de vriezer is kruidenboter tot wel 3 maanden houdbaar.

PUUR VELTMAN TIP:

“Knoflook voor gebruik ook eerst smoren”

Anderen over Puur Veltman

MARC VELTMAN HOORT GRAAG VAN JE

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!