Iedereen heeft het erover:
Nutri-Score
Belang Nutri Score
De Nutri-Score is in de praktijk een voedselkeuzelogo voor levensmid-delen. Het is ontwikkeld zodat consumenten gemakkelijker kunnen zien wat de gezondere of minder gezondere keuze is binnen een productgroep.
Met letters (A tot E) en verkeerslichtkleuren (groen tot rood) wordt het oordeel weergeven over de voedingswaarde van een product. Hierbij is A (groen) de te verkiezen keuze en E (rood) de te vermijden keuze.
Nutri-Score is hét middel voor de consument om bewustere keuzes mee te maken.
Hoe verbeter ik de Nutri-Score van mijn product?
Nu wil je als fabrikant natuurlijk graag een label A hebben of ieder geval hier zo dichtbij mogelijk. Zo is de kans veel groter dat de consument jouw product verkiest boven een ander, met een minder goede Nutri-Score.
Dit kun je doen door aanpassingen te maken in de receptuur van het product. Je kunt hierbij denken aan het verlagen en/of vervangen van een aantal ingrediënten in het product die beter kunnen. Door het gebruik van alternatieve ingrediënten kun je ervoor zorgen dat je product een betere Nutri-Score toegewezen krijgt.
Bij negatieve componenten kun je denken aan: de hoeveelheid energie, verzadigd vet, suiker en zout. Deze gehaltes moeten dan omlaag worden gebracht of worden vervangen.
Tevens kun je een betere score verkrijgen door juist meer goede ingrediënten toe te voegen of de bestaande hoeveelheden hiervan te verhogen. Om een betere score te krijgen kun je bijvoorbeeld de volgende ingrediënten toevoegen: eiwitten, vezels, fruit, groente en noten.
Wat kan Marc Veltman hierin voor mij betekenen?
Ik heb jarenlange ervaring met het ‘opschonen’ van producten. Ik kan met de toepassing van mijn verschillende expertises (Smaakexpert, Food Designer & Innovatiemakelaar) een plan samenstellen voor een betere Nutri-Score verkrijgen voor jouw product.
Denk hierbij aan suiker-, zout-, en vetreductie. Laten wij samen bekijken hoe de kracht van de natuur ons van dienst kan zijn om zo te komen tot een mooi, lekker en gezonder product. Alles zonder enige afbreuk te doen aan de identiteit van het product.
In 5 stappen een betere Nutri-Score met Puur Veltman
- Welke Nutri-Score heeft het product nu, van A tot E?
- Wat zijn de eigenschappen van het product? (uiterlijk, structuur, geur, smaak)
- Bepaal de eisen en wensen vanuit het merk en de verwachtingen vanuit de klant. Vertaal de consumentenbehoeften naar een industrieel maakbaar concept.
- Welke ingrediënten moeten in hoeveelheden worden verlaagd of vervangen worden?
- Opzetten nieuwe receptuur. Er is een gezonder, smakelijker product ontwikkeld voor de klant met een verbeterde Nutri Score.
Vragen? Bel gerust geheel vrijblijvend. Ik neem graag de tijd om al je vragen te beantwoorden.
Anderen over Puur Veltman
Marc Veltman hoort graag van je
Contact opnemen
Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!