• 06-51563294
 
Puurveltman Recept

Franse uiensoep

Met Culitel en/of Mel. Bourguignonne

  • Culitel kruidenmix
  • Bourguignonne kruidenmix
  • Bevat gluten & lactose
  • Franse keuken
In dit recept:

Ingrediënten:

  • 600 gr. gele uien
  • 1000 ml. runderbouillon
  • 30 ml. witte wijn
  • Jonge kaas
  • 50 gr. bloem
  • 2 laurierbladen
  • 2 stuks kruidnagel
  • 15 gr. Bourguignonne kruidenmix
  • Culitel kruidenmix
  • Cayennepeper
 
  • 15 minuten bereiden
  • 30 minuten koken

Veltman's Franse Uiensoep

Van uien kan van alles gemaakt worden, zoals dus ook deze heerlijke uiensoep! Deze rijke, vegetarische soep staat al binnen 45 minuten op tafel. Ontdek nieuwe smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt beleefd.

Bekijk ook de andere recepten van Puur Veltman. Veel recepten zijn te combineren met onze eigen kruidenmixen!

Uiensoep Puur Veltman

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in ringen. Voeg boter toe aan de pan en vervolgens wanneer deze heet is ook de uienringen en laat deze aanfrituren.
  2. Laat de uien doorkoken zodat deze beginnen te karamelliseren en de suikers vrijkomen.
  3. Voeg al roerend de bloem toe en laat het eventjes garen zodat de aroma’s vrijkomen.
  4. Blus de uienringen af met een witte wijn (Pinot Blanc of Chardonnay) en breng dit op smaak met de Culitel & Bourguignonne kruidenmixen.
  5. Voeg de (voorverhitte) bouillon toe, roer de soep goed en laat het even doorkoken. 
  6. Serveer in een kop met een schijf stokbrood en gegratineerde kaas.

 

Bewaaradvies

De uiensoep kan bewaard worden in de diepvries. Uiensoep invriezen is vrij makkelijk, maar er is wel iets belangrijks waar je hierbij op moet letten.

Vaak eten we in Nederland de Franse uiensoep, waarbij een schijfje stokbrood met gegratineerde kaas hoort. De uiensoep en het stokbroodje kunnen los van elkaar prima worden ingevroren. Zodra het stokbrood in de soep wordt ingevroren, of liever gezegd ontdooit, dan gaat het mis. Bij het ontdooien verweekt het brood in de soep en dat is niet lekker.

Zorg er dus voor dat je de uiensoep en het brood los van elkaar invriest zodat allebei lekker blijven.

 

Wijnadvies

Bij zwaardere soepen zoals de uiensoep, is het lekkerder om dit te matchen met een iets zwaardere wijn zoals een Pinot Blanc of Chardonnay.

 

Puur Veltman tip:

“Lekker met een brioche broodje en gegratineerde kaas er boven op”

 

Anderen over Puur Veltman

  • Dr. Oetker Belgium
    Dr. Oetker BelgiumGert-Jan, managing director

    ‘’Marc is een allround food professional. Hij weet bruggen te bouwen tussen de verschillende lagen en disciplines. Zijn creativiteit en enthousiasme zijn bijzonder aanstekelijk, hiermee creëert hij een innovatieve omgeving. Hij is een zeer communicatief en inspirerend gesprekspartner. Hij komt snel tot de kern en weet denkbeeldige barrières makkelijk te doorbreken. Hij zet echte resultaten neer!’’

  • Restaurant Belle Fleur
    Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

    De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

  • Restaurant Bistro Novice
    Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

    De kruidenmixen van Veltman zijn mooie melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne- en Bourguignonne mix al jaren naar volle tevredenheid!

  • Lunchroom Bij Saartje
    Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

    Ik ken de Escarienne kruidenmix al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

  • De Weerd Asperges
    De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

    Wij verwerken de melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruidenmix en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

    'Gewone' consumentJos van den Born

    De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

     

     

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!