• 06-51563294
 
PuurVeltman recept

Garnalenkroketten

Met Escarienne mix & Culitel mix

  • Voorgerecht
  • Bevat gluten & lactose
In dit recept:

Ingrediënten:

  • Benodigd: Frituurpan
  • 500 gr. garnalen
  • 400 gr. boter
  • 400 gr. bloem
  • 30 gr. Culitel kruidenmix
  • 20 gr. Escarienne kruidenmix
  • 1 ltr. melk
  • 1 ltr. water
  • Paneermeel
  • Peterselie
 
  • 35 min bereiden

De Puur Veltman Garnalenkroketten

Garnalenkroketten, wie houdt daar nou niet van? Ik in ieder geval wel, zeker zelfgemaakte. Daarom deel ik mijn recept graag. Ontdek nieuwe smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt beleefd.

Bekijk ook de andere recepten van Puur Veltman. Veel recepten zijn te combineren met onze eigen kruidenmixen!

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan, mix de bloem met de gesmolten boter en laat het gaar worden.
  2. Laat het mengsel iets afkoelen. Voeg dan de Culitel en Escarienne kruidenmix toe.
  3. Voeg het water en de melk toe. Roer het glad en laat het daarna doorkoken.
  4. Voeg de garnalen en peterselie toe.
  5. Spoel een bakplaat af met koud water, giet het mengsel hierin en laat het afkoelen.
  6. Vorm de krokketten en paneer deze goed.
  7. Frituur de kroketjes tot deze een goudbruine, knapperige buitenkant hebben gevormd.

 

Bewaaradvies

Ik adviseer om de garnalenkroketten in de vriezer te bewaren. Zo gaan ze veel langer mee dan wanneer je ze in de koelkast zou bewaren.

       Houdbaarheid:

  • Maximaal 2 tot 3 maanden in de vriezer
  • Maximaal 2 dagen in de koelkast.
Puur vetlman Tip

“Mayo saus is altijd een succes ”

 

Anderen over Puur Veltman

  • Dr. Oetker Belgium
    Dr. Oetker BelgiumGert-Jan, managing director

    ‘’Marc is een allround food professional. Hij weet bruggen te bouwen tussen de verschillende lagen en disciplines. Zijn creativiteit en enthousiasme zijn bijzonder aanstekelijk, hiermee creëert hij een innovatieve omgeving. Hij is een zeer communicatief en inspirerend gesprekspartner. Hij komt snel tot de kern en weet denkbeeldige barrières makkelijk te doorbreken. Hij zet echte resultaten neer!’’

  • Restaurant Belle Fleur
    Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

    De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

  • Restaurant Bistro Novice
    Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

    De kruidenmixen van Veltman zijn mooie melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne- en Bourguignonne mix al jaren naar volle tevredenheid!

  • Lunchroom Bij Saartje
    Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

    Ik ken de Escarienne kruidenmix al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

  • De Weerd Asperges
    De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

    Wij verwerken de melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruidenmix en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

    'Gewone' consumentJos van den Born

    De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

     

     

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!