De Puur Veltman Garnalenkroketten
Garnalenkroketten, wie houdt daar nou niet van? Ik in ieder geval wel, zeker zelfgemaakte. Daarom deel ik mijn recept graag. Ontdek nieuwe smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt beleefd.
Bekijk ook de andere recepten van Puur Veltman. Veel recepten zijn te combineren met onze eigen kruidenmixen!
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pan, mix de bloem met de gesmolten boter en laat het gaar worden.
- Laat het mengsel iets afkoelen. Voeg dan de Culitel en Escarienne kruidenmix toe.
- Voeg het water en de melk toe. Roer het glad en laat het daarna doorkoken.
- Voeg de garnalen en peterselie toe.
- Spoel een bakplaat af met koud water, giet het mengsel hierin en laat het afkoelen.
- Vorm de krokketten en paneer deze goed.
- Frituur de kroketjes tot deze een goudbruine, knapperige buitenkant hebben gevormd.
Bewaaradvies
Ik adviseer om de garnalenkroketten in de vriezer te bewaren. Zo gaan ze veel langer mee dan wanneer je ze in de koelkast zou bewaren.
Houdbaarheid:
- Maximaal 2 tot 3 maanden in de vriezer
- Maximaal 2 dagen in de koelkast.