Veltman's Rosbief met Foie Gras
Dit recept is heerlijk voor tijdens een luxe diner wanneer er weinig tijd is! Ontdek nieuwe smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt beleefd. Bekijk ook de andere recepten van Puur Veltman. Veel recepten zijn te combineren met onze eigen melanges!
Bereidingswijze
- Kruid het vlees licht met zout en peper. Bind het netjes op met keukengaren en laat het even zitten. Wanneer deze stap wordt overgeslagen vindt er vervorming plaats tijdens het bakken.
- Verhit de olie in een (bij voorkeur gietijzeren) pan en voeg het vlees toe. Bak de runderfilet (afhankelijk van de omvang) 4,5 minuten lang op hoog vuur aan beide kanten.
- Laat na afloop het vlees even rusten.
- Hak de knoflookteentjes, wortels en rozemarijn fijn en voeg deze toe aan de gebruikte pan samen met een half kopje water. Voeg tijdens het verdampen de Escarienne mix, zout en peper toe.
- Schenk hier een halfvol glas rode wijn bij en laat het rustig verdampen. Voor een iets dikkere saus is het ook mogelijk om een beetje aardappelzetmeel toe te voegen. Afhankelijk van de smaak, kan er naar wens nog extra Escarienne mix worden toegevoegd.
- Laat de saus 10 minuten koken en voeg het vlees toe om het nog wat van de smaken hiervan te laten oppakken. Terwijl de saus aan het afkoken is kan deze nu worden afgemaakt met een beetje boter en een theelepel Culitel mix.
- Geef de foie gras een smakelijk uitziende buitenkant en een zachte binnenzijde door deze kort licht te bakken met een klein beetje boter.
- Serveer tot slot het gerecht op een bord met wat gestoomde asperges (hoeveelheid naar eigen voorkeur) en een vleugje tijm voor de garnering.
Bewaaradvies
Rosbief met foie gras kan beter niet bewaard worden, dan wordt het erg droog en valt de ganzenlever ook erg snel uit elkaar. Serveer het gerecht direct na het maken.
Wijnadvies
Complimenteer en geniet van jouw gerecht met een heerlijke fles rode wijn. Een mooie fles Malbec of een fles Syrah begeleidt het gerecht naar een intense smaakbeleving zoals nooit tevoren.