• 06-51563294
 
Puurveltman Recept

Gevulde champignons

Met culitel & Escarienne mix

  • Vegetarisch
  • Bevat gluten
  • Bevat lactose
  • Oosterse keuken
In dit recept:

Ingrediënten:

  • 20 grote champignons
  • 8 plakjes kaas
  • ca. 50 gr. beurre manié
  • 1 el. boter
  • 2 dl. room
  • Peper & zout
  • Culitel kruidenmix
  • Escarienne kruidenmix
 
  • 15 minuten bereiden
  • 30 minuten koken

Veltman's Gevulde Champignons

Er is van alles mogelijk met champignons, zoals dus ook deze heerlijke gevulde champignons! Deze rijke, vegetarische maaltijd staat al binnen 45 minuten op tafel. Ontdek nieuwe smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt beleefd. 

Bekijk ook de andere recepten van Puur Veltman. Veel recepten zijn te combineren met onze eigen kruidenmixen!

Bereidingswijze

  1. Verwijder de steeltjes van de champignons zodat ze beter schoon te maken zijn. Bewaar de steeltjes voor de volgende stap. Maak de champignons goed schoon en leg ze op een beboterde bakplaat.
  2. Doe de room in een kom en voeg de steeltjes toe. Stoof dit gaar en pureer het mengsel. Laat de puree goed doorkoken en breng deze op smaak met de Escarienne kruidenmix en een vleugje Culitel mix.
  3. Vul de champignonkoppen met het mengsel en strooi er de kaas overheen. Gaar ze rustig in een oven op 130 graden Celsius voor circa 10 minuten.

 

Tip

Een beetje water op de plaat zorgt dat de kaas niet te knapperig wordt.

 

Bewaaradvies

Ik zou dit zeer zeker niet bewaren, maar gelijk opeten. De champignons worden anders sponzig en rubberig en dat is geen fijne smaak.

Puur Veltman tip:

“Smakelijk met fijn gesneden selderij er bovenop”

 

Anderen over Puur Veltman

  • Dr. Oetker Belgium
    Dr. Oetker BelgiumGert-Jan, managing director

    ‘’Marc is een allround food professional. Hij weet bruggen te bouwen tussen de verschillende lagen en disciplines. Zijn creativiteit en enthousiasme zijn bijzonder aanstekelijk, hiermee creëert hij een innovatieve omgeving. Hij is een zeer communicatief en inspirerend gesprekspartner. Hij komt snel tot de kern en weet denkbeeldige barrières makkelijk te doorbreken. Hij zet echte resultaten neer!’’

  • Restaurant Belle Fleur
    Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

    De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

  • Restaurant Bistro Novice
    Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

    De kruidenmixen van Veltman zijn mooie melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne- en Bourguignonne mix al jaren naar volle tevredenheid!

  • Lunchroom Bij Saartje
    Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

    Ik ken de Escarienne kruidenmix al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

  • De Weerd Asperges
    De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

    Wij verwerken de melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruidenmix en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

    'Gewone' consumentJos van den Born

    De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

     

     

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!