Veltman's Aardappelburger
Van aardappelpuree kan van alles gemaakt worden, zoals dus ook aardappelburgers! Door het afbakken krijgt het een heerlijk krokant randje. Deze burger is ook een heerlijk vegetarisch alternatief voor hamburgers.
Ontdek nieuwe smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt beleefd. Bekijk ook de andere recepten van Puur Veltman. Veel recepten zijn te combineren met onze eigen kruidenmixen!
Bereidingswijze
- Begin met het maken van een aardappelpuree. Meng hier vervolgens één ei doorheen. Voeg de Bourguignonne kruidenmix toe en een snufje Culitel om de aardappelburgers op smaak te brengen.
- Vorm de aardappelpureemix naar de vorm van hamburgertjes en paneer deze goed aan de buitenkant met paneermeel.
- Bak de vegetarische burgertjes op hoog vuur met olie of beter totdat ze goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant.
Tip
Om het gerecht glutenvrij te bereiden kun je de burgers met maïsmeel paneren i.p.v. reguliere paneermeel.
Bewaaradvies
Je kunt de burgertjes vrij makkelijk invriezen. Nadat je de burgertjes gepaneerd hebt kun je ze apart in zakjes verpakken zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Wanneer je de burgers wilt ontdooien haal je deze gewoon direct uit de diepvries, anders kunnen ze verweken en hun vorm verliezen. Breng na het ontdooien meer paneermeel aan op de buitenkant.
Houdbaarheid:
- Maximaal 2 maanden in de vriezer;
- Maximaal 2 dagen in de koelkast.